De historie van de naam Leonardo

De naam Leonardo is een historische en betekenisvolle naam die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. De naam is afgeleid van de Griekse woorden "leon", wat "leeuw" betekent, en "nardos", wat "sterk" betekent. Hierdoor wordt de naam vaak geïnterpreteerd als "sterke leeuw" of "sterk als een leeuw".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Leonardo is van oorsprong een jongensnaam. In veel culturen wordt de naam nog steeds voornamelijk aan jongens gegeven. Echter, in sommige landen wordt de naam ook gebruikt als meisjesnaam. Hierdoor kan Leonardo worden gezien als een unisex naam, hoewel het merendeel van de dragers toch mannen zijn.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Leonardo redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 235 jongens die de naam Leonardo kregen. Hiermee staat de naam op de 53e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Leonardo bestaat uit acht letters en vier lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "lee-oh-nar-do".

Namen die lijken op Leonardo

Als je de naam Leonardo mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Leandro 2. Lionel 3. Leonardo 4. Leonard 5. Leopold 6. Leonidas 7. Leon 8. Leona 9. Leonie 10. Leonor Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank, betekenis of historische achtergrond als Leonardo en kunnen dienen als alternatieven voor ouders die op zoek zijn naar een naam met dezelfde charme.