De naam Leandro: een historische achtergrond

De naam Leandro is een unieke en betekenisvolle naam met een rijke historie. Deze naam vindt zijn oorsprong in het oude Griekenland, waar het werd afgeleid van de naam Leandros. Leandros betekent "leeuw van een man" en symboliseert kracht, moed en leiderschap. Door de jaren heen heeft de naam Leandro zijn weg gevonden naar verschillende culturen en landen, waardoor het een internationaal erkende naam is geworden.

Een populaire jongensnaam

Leandro is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel sommige namen unisex kunnen zijn, wordt Leandro over het algemeen geassocieerd met jongens. Het heeft een stoere en krachtige uitstraling die vaak wordt geassocieerd met mannelijkheid.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Leandro redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd de naam Leandro in 2020 aan 181 babyjongens gegeven. Hoewel dit geen topnaam is, behoort het nog steeds tot de favoriete namen onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

Leandro bestaat uit 7 letters en wordt uitgesproken in 3 lettergrepen: Le-an-dro. Deze naam heeft een melodische klank en rolt gemakkelijk van de tong af.

Namen vergelijkbaar met Leandro

Als je de naam Leandro mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Leonardo 2. Leandros 3. Alessandro 4. Isandro 5. Leandru 6. Lysandro 7. Leondro 8. Leandroo 9. Leandroh 10. Leandroe Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en een stoere uitstraling, waardoor ze perfecte alternatieven zijn voor Leandro.

Een naam vol betekenis

Leandro is niet alleen een prachtige naam, maar heeft ook een diepgaande betekenis. Het symboliseert kracht, moed en leiderschap, waardoor het perfect is voor ouders die hun kind willen inspireren om zijn eigen pad te volgen en zijn dromen na te jagen. Met zijn historische achtergrond en melodische klank is de naam Leandro een tijdloze keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun zoon.