De historie van de naam Antoni

De naam Antoni heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Het is een variant van de naam Antonius, die zijn oorsprong vindt in het oude Rome. Antonius was een veelvoorkomende naam in het Romeinse Rijk en werd gedragen door verschillende bekende Romeinen, zoals Marcus Antonius, de geliefde van Cleopatra.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Antoni is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. In Nederland wordt de naam echter vaker aan jongens gegeven. Het is een stoere en klassieke naam die goed past bij jongens.

Populariteit van de naam Antoni in Nederland

De naam Antoni is redelijk populair in Nederland. Volgens de laatste gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 ongeveer 1.500 jongens die de naam Antoni droegen. Hoewel dit niet de meest voorkomende naam is, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Antoni bestaat uit vijf letters en heeft drie lettergrepen. Het is een naam die gemakkelijk uit te spreken is en een prettig ritme heeft.

Namen die lijken op Antoni

Als je de naam Antoni leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Anton 2. Anthony 3. Antonio 4. Antonin 5. Antoon 6. Antwan 7. Antonius 8. Antal 9. Antonello 10. Antonius