De historie van de naam Davey

De naam Davey is van oorsprong een Engelse naam en is een variant van de naam David. David is afgeleid van het Hebreeuwse woord "dawidh" wat "geliefde" betekent. In de Bijbel is David een bekend figuur, hij was koning van Israël en schrijver van de Psalmen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Davey is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Davey redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 409 jongens die de naam Davey kregen. Het staat daarmee op de 89e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Davey bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "DAH-vee".

Namen die lijken op Davey

Hier zijn enkele namen die lijken op Davey: 1. David 2. Daan 3. Dailey 4. Dain 5. Damian 6. Danny 7. Darcy 8. Darius 9. Davis 10. Dawson Deze namen hebben vergelijkbare klanken of spellingspatronen als Davey, waardoor ze een goede keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.