De historie van de naam Dawud

De naam Dawud is van oorsprong een Arabische naam die zijn oorsprong vindt in de Bijbelse figuur David. David was de beroemde koning van Israël en Juda, die bekend stond om zijn heldendaden en zijn rol als psalmist. In de Islam wordt David gezien als een belangrijke profeet en een rechtvaardige leider.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dawud is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het in sommige culturen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt, is het in Nederland voornamelijk bekend als een jongensnaam.

Populariteit van de naam Dawud in Nederland

In Nederland is de naam Dawud niet bijzonder populair. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam slechts zeer zelden gegeven. In de afgelopen jaren zijn er gemiddeld minder dan vijf jongens per jaar met de naam Dawud geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dawud bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk "Da-".

Namen die lijken op Dawud

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Dawud, zijn hier tien suggesties: 1. David 2. Daoud 3. Daan 4. Daouda 5. Dawid 6. Dawoed 7. Dawoud 8. Daud 9. Daoudi 10. Dawood Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je de naam Dawud leuk vindt maar iets anders wilt kiezen.