De naam Dawud: Een historische betekenis

De naam Dawud is een naam met een rijke historie en betekenis. Het is een Arabische naam die zijn oorsprong vindt in het oude testament van de Bijbel. Dawud is de Arabische variant van de naam David, die in het Hebreeuws "geliefde" of "beminde" betekent. Deze naam wordt geassocieerd met de beroemde Bijbelse figuur koning David, wiens verhaal bekend is om zijn moed, leiderschap en muzikaliteit.

Een jongensnaam met karakter

Dawud is over het algemeen een jongensnaam, hoewel sommige culturen de naam ook aan meisjes geven. Het is echter vaker voorkomend als jongensnaam. De naam Dawud is een sterke en krachtige naam, die ouders vaak kiezen vanwege zijn historische betekenis en culturele verbondenheid. Het geeft een gevoel van vastberadenheid en vertrouwen, wat kan bijdragen aan de persoonlijkheid van de drager.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Dawud in Nederland niet zo vaak voorkomt als in Arabische landen, wordt hij toch regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en exotische naam voor hun zoon. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 100 jongens in Nederland die de naam Dawud dragen. Hoewel dit geen hoge aantallen zijn, wordt de naam toch steeds bekender en populairder onder Nederlandse ouders.

Letters en lettergrepen

De naam Dawud bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De klinkers "a" en "u" geven de naam een warme klank, terwijl de medeklinkers "d" en "w" een krachtig en robuust karakter toevoegen. Het is een naam die zowel in geschreven vorm als in uitspraak eenvoudig te onthouden is.

Namen die lijken op Dawud

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Dawud, zijn er verschillende opties die vergelijkbare klanken en betekenissen hebben. Hier zijn 10 namen die je kunt overwegen: 1. David 2. Daan 3. Daniël 4. Daoud 5. Daouda 6. Dawid 7. Dawood 8. Daud 9. Dov 10. Davud Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare oorsprong, klank of betekenis als Dawud. Ze bieden ouders die gecharmeerd zijn van Dawud een alternatieve keuze die even krachtig en betekenisvol is.

Een tijdloze en betekenisvolle keuze

De naam Dawud is een tijdloze en betekenisvolle keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met historische en culturele waarde. Het is een naam die kracht en vastberadenheid uitstraalt, terwijl het ook een gevoel van liefde en geliefdheid overbrengt. Hoewel de naam niet erg vaak voorkomt in Nederland, groeit zijn populariteit gestaag. Dawud is een naam die de tand des tijds kan doorstaan en een blijvende indruk kan achterlaten op de drager.