De naam Danilo: Een historische betekenis

De naam Danilo is van oorsprong een Slavische naam die vooral voorkomt in landen zoals Rusland, Italië en Brazilië. Het is een naam die een rijke historie met zich meedraagt en verschillende betekenissen kan hebben.

Geslacht: Een jongensnaam met potentieel voor unisex gebruik

Hoewel de naam Danilo voornamelijk wordt gebruikt als jongensnaam, kan deze ook worden beschouwd als een unisex naam. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker wordt gegeven aan jongens dan aan meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Danilo relatief weinig voor. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank is de naam Danilo in 2020 in totaal 136 keer gegeven aan pasgeboren baby's. Dit plaatst de naam op een bescheiden positie in de Nederlandse namenlijst.

Lengte en lettergrepen

De naam Danilo bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen: Da-ni-lo.

Vergelijkbare namen

Als je gecharmeerd bent van de naam Danilo, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die qua klank en stijl overeenkomen: 1. Daniël 2. Daniëllo 3. Danil 4. Dario 5. Danillo 6. Danilson 7. Danis 8. Danio 9. Danisio 10. Danté Deze namen hebben een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief bieden voor iedereen die de naam Danilo aantrekkelijk vindt, maar toch iets unieks wil.

Conclusie

De naam Danilo is een historische Slavische naam die voornamelijk gebruikt wordt als jongensnaam, maar ook geschikt kan zijn als unisex naam. In Nederland wordt de naam niet vaak gegeven, maar heeft nog steeds een zekere charme. Met zijn zes letters en drie lettergrepen heeft de naam Danilo een mooie balans en kan het een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind.