De naam Dario: een historische betekenis

De naam Dario is een naam met een rijke historie en een betekenis die teruggaat tot het oude Perzië. Het is een jongensnaam die zijn oorsprong vindt in het Perzische woord "Dārayavahush", wat "hij die behoudt" betekent. Deze naam was oorspronkelijk de naam van verschillende koningen uit het Perzische Rijk, waaronder Darius de Grote, die bekend staat om zijn veroveringen en politieke prestaties.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dario is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als een unisex naam kan worden gebruikt. In landen als Italië en Spanje wordt het bijvoorbeeld soms als meisjesnaam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Dario redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste cijfers van de Sociale Verzekeringsbank stonden er in 2020 in totaal 1.035 jongens geregistreerd met de naam Dario. Hoewel het geen topnaam is, is het zeker een naam die regelmatig wordt gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en krachtige naam voor hun zoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dario bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is vaak als "DAH-ree-oh" of "DAH-ree-uh".

Namen die lijken op Dario

Als je de naam Dario leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn er verschillende namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Dario: 1. Mario 2. Diego 3. Dorian 4. Darian 5. Damian 6. Fabio 7. Sergio 8. Carlo 9. Emilio 10. Alessio Deze namen hebben allemaal een stoere en exotische uitstraling, net als Dario, en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam met een uniek karakter.