De naam Davi: een historische achtergrond

De naam Davi kent een rijke historie die teruggaat tot het oude Hebreeuws. Het is een variant van de bekende naam David, die vooral bekendheid heeft verworven dankzij de Bijbelse figuur koning David. De naam David betekent "geliefde" of "beminde" en wordt vaak geassocieerd met moed, leiderschap en wijsheid. Davi is een minder gebruikelijke variant, maar heeft dezelfde betekenis en draagt een vergelijkbare symboliek met zich mee.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Davi is van oorsprong een jongensnaam. Het wordt traditioneel gezien als een mannelijke voornaam en wordt voornamelijk aan jongens gegeven. Echter, de laatste jaren zien we een opkomende trend waarbij namen steeds vaker als unisex worden beschouwd. Het is dus niet ongebruikelijk om de naam Davi ook aan meisjes te zien geven, hoewel dit minder vaak voorkomt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Davi redelijk zeldzaam. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 slechts 13 jongens die de naam Davi hebben gekregen. Dit maakt het tot een unieke naam die niet vaak voorkomt in Nederland. Ondanks de beperkte populariteit, kan de naam Davi juist daardoor een bijzondere keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks en origineels.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Davi bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken als "DAH-vee". Het heeft twee lettergrepen en valt daarmee in de categorie van namen met een gemiddelde lengte. De korte en krachtige aard van de naam maakt het gemakkelijk te onthouden en uit te spreken.

Namen vergelijkbaar met Davi

Als je de naam Davi mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank en stijl hebben: 1. David 2. Dani 3. Devin 4. Levi 5. Davin 6. Davy 7. Davinio 8. Daan 9. Dario 10. Dax Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die de naam Davi overwegen, maar nog openstaan voor andere opties. Al met al is de naam Davi een unieke en betekenisvolle keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een historische achtergrond en een tijdloze uitstraling. Ondanks zijn zeldzaamheid in Nederland, kan de naam Davi een prachtige toevoeging zijn aan elke familie.