De historie van de naam Damir

De naam Damir is afkomstig uit de Slavische taal en heeft een rijke historie. Het is een naam die traditioneel veel voorkomt in landen als Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro. De betekenis van de naam Damir is "geeft vrede" of "geeft rust". Het is een naam die vaak gegeven wordt aan jongens, maar kan ook gebruikt worden als unisex naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Damir is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in sommige culturen wordt het ook gebruikt als meisjesnaam. Het is een stoere en krachtige naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt kan zijn. Het is een naam die tijdloos is en internationaal goed te gebruiken is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Damir niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut zijn er ongeveer 500 mensen met de naam Damir in Nederland. Het is dus een relatief zeldzame naam, maar wel een naam met een sterke betekenis en historische achtergrond.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Damir bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Damir

Als je gecharmeerd bent van de naam Damir, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Amir 2. Dario 3. Emir 4. Mirza 5. Samir 6. Timur 7. Zahir 8. Adnan 9. Jasmin 10. Lara Deze namen hebben een vergelijkbare klank en betekenis als Damir en passen goed bij een stoere en krachtige uitstraling.

Conclusie

Damir is een naam met een rijke historie en een sterke betekenis. Het is een jongensnaam die ook als meisjesnaam gebruikt kan worden. Hoewel de naam niet erg populair is in Nederland, heeft het een tijdloze en internationale uitstraling. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is Damir een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties zoals Amir, Dario en Emir.