De historie van de naam Dennis

De naam Dennis is een populaire naam die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. Het is afgeleid van de Griekse naam Dionysius, wat "gewijd aan Dionysus" betekent. Dionysus was de Griekse god van de wijn, feesten en vruchtbaarheid.

Een jongensnaam

Dennis is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt de naam overwegend aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

Dennis is een naam die al tientallen jaren populair is in Nederland. In de jaren 80 en 90 bereikte de naam zelfs zijn hoogtepunt, waarbij het regelmatig in de top 10 van populairste jongensnamen stond. Sindsdien is de populariteit afgenomen, maar het blijft een bekende en geliefde naam. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er ongeveer 38.000 mannen in Nederland met de naam Dennis.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dennis bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "DEH-nis".

Namen die lijken op Dennis

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Dennis, zijn hier tien suggesties: 1. Daniel 2. David 3. Damian 4. Dylan 5. Kevin 6. Wesley 7. Ruben 8. Jasper 9. Thomas 10. Julian Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Dennis, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong.