De historie van de naam Danny

Danny is een populaire naam die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. De naam is afgeleid van de Hebreeuwse naam Daniel, wat "God is mijn rechter" betekent. Daniel was een belangrijk figuur in de Bijbel, bekend van het verhaal over de leeuwenkuil. In de loop der tijd is de naam Daniel verbasterd tot Danny, waardoor het een meer informele en toegankelijke klank heeft gekregen. De naam Danny is vooral populair geworden in Engelssprekende landen, maar heeft zich ook verspreid naar andere delen van de wereld.

Een jongensnaam

Danny is oorspronkelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt meestal gegeven aan pasgeboren jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Danny redelijk populair. Volgens gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 9.000 mannen en jongens met de naam Danny. Het is dus geen extreem veelvoorkomende naam, maar ook zeker niet zeldzaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Danny bestaat uit vijf letters en telt twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat bijdraagt aan zijn populariteit en eenvoud.

Namen die lijken op Danny

Als je de naam Danny leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Daniel 2. David 3. Dylan 4. Dannyo 5. Dennis 6. Damian 7. Dean 8. Darren 9. Denny 10. Donovan Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Danny, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam. Al met al is Danny een populaire naam met een interessante historie. Of je het nu als jongensnaam of meisjesnaam gebruikt, het is een naam die door veel mensen gewaardeerd wordt. Met zijn korte en krachtige uitstraling is Danny een tijdloze keuze voor ouders die op zoek zijn naar een sterke en betekenisvolle naam voor hun kind.