De historie van de naam Denver

Denver is een Engelse naam die zijn oorsprong vindt in het Oud-Engelse woord "Dene-fær", wat staat voor "oversteekplaats bij de dennenbomen". De naam verwijst naar een plaats waar dennenbomen groeien en er een oversteekplaats is. Denver was oorspronkelijk een achternaam die in Engeland veel voorkwam. Later is het geëvolueerd tot een voornaam die wereldwijd populariteit heeft gewonnen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Denver wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in principe een unisex naam kan zijn, wordt het vaker geassocieerd met jongens. Het heeft een stoere en krachtige klank, waardoor het vaak gekozen wordt voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Denver niet bijzonder populair. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er maar een handjevol jongens die de naam Denver dragen. De naam komt dus zelden voor in Nederlandse geboorteregisters.

Aantal letters en lettergrepen

Denver bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte en bondige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Denver

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Denver, zijn hier tien suggesties: 1. Devin 2. Dylan 3. Daxton 4. Declan 5. Donovan 6. Jensen 7. Dexter 8. Xavier 9. Maverick 10. Spencer Deze namen hebben vergelijkbare klanken en een vergelijkbare stoere uitstraling als Denver. Ze zijn allemaal geschikt voor jongens en kunnen een alternatief vormen als je Denver leuk vindt maar toch iets anders zoekt.