De historie van de naam Dexx

De naam Dexx is een moderne naam die niet veel historische betekenis heeft. Het is een naam die voornamelijk in de afgelopen decennia is ontstaan en populariteit heeft verworven.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dexx is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als unisex naam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Dexx vaker wordt geassocieerd met jongens dan met meisjes.

Populariteit in Nederland

Dexx is geen veelvoorkomende naam in Nederland. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam Dexx in het afgelopen jaar slechts enkele keren gegeven. Hieruit kunnen we concluderen dat de naam relatief zeldzaam is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dexx bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Dexx

Als je de naam Dexx leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Dexx: 1. Dex 2. Max 3. Jax 4. Finn 5. Jett 6. Rex 7. Knox 8. Dax 9. Fox 10. Lex Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Dexx en kunnen dus goede alternatieven zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.