De historie van de naam Dominic

De naam Dominic heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. De oorsprong van de naam ligt in het Latijnse woord "dominus", wat "heer" of "meester" betekent. Het was oorspronkelijk een religieuze naam die werd gegeven aan jongens die bestemd waren om priester te worden. De naam Dominic is nauw verbonden met de heilige Dominicus, de stichter van de Dominicanenorde, een katholieke orde die bekend staat om hun toewijding aan het onderwijs en de prediking.

Een jongensnaam

Dominic is een jongensnaam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Het heeft een sterke en stoere uitstraling, wat het populair maakt onder ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Dominic redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 160 jongens met de naam Dominic geboren. Hiermee staat de naam op de 76e plaats van meest gegeven jongensnamen in dat jaar. Hoewel het geen topnaam is, heeft Dominic een gestage groei doorgemaakt in populariteit in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dominic bestaat uit 7 letters en 3 lettergrepen. Het heeft een sterke nadruk op de eerste lettergreep, wat bijdraagt aan de krachtige en energieke klank van de naam.

Namen die lijken op Dominic

Als je de naam Dominic leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die een vergelijkbaar gevoel en klank hebben: 1. Dominique 2. Damian 3. Declan 4. Donovan 5. Domenico 6. Dimitri 7. Dominik 8. Dominicus 9. Dominicano 10. Domiciano Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stijl en geluid als Dominic, waardoor ze goede opties kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam met een eigen unieke twist.