De historie van de naam Eduard

De naam Eduard is een traditionele en tijdloze naam met een rijke geschiedenis. Het is afgeleid van het Duitse woord "Eduard" dat "rijkdom" of "bewaker van het erfgoed" betekent. De naam heeft zijn oorsprong in het Germaans en werd in de middeleeuwen veelvuldig gebruikt in adellijke kringen.

Een jongensnaam met karakter

Eduard is een jongensnaam die voornamelijk aan jongens wordt gegeven. Hoewel de naam in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt, is het over het algemeen toch meer geassocieerd met het mannelijke geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Eduard redelijk populair, maar komt het niet vaak voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 65 jongens met de naam Eduard geboren. Dit maakt Eduard tot een naam die niet tot de meest voorkomende behoort, maar ook zeker niet zeldzaam is.

Aantal letters en lettergrepen

Eduard bestaat uit 6 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "E-du-ard" en heeft een melodieuze klank.

Namen die lijken op Eduard

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Eduard, zijn hier 10 suggesties: 1. Edward 2. Edu 3. Edmund 4. Eduardus 5. Eduardo 6. Edgard 7. Eduart 8. Eduards 9. Eduardt 10. Edouard Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Eduard en kunnen dus als alternatieven dienen.

Conclusie

Eduard is een klassieke jongensnaam met een rijke geschiedenis. Hoewel de naam niet tot de meest voorkomende behoort, is het toch redelijk populair in Nederland. Met 6 letters en 3 lettergrepen heeft Eduard een melodieuze klank. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.