De historie van de naam Emiliano

De naam Emiliano is een variant van de naam Emil, die zijn oorsprong vindt in het Latijnse woord "aemulus", wat "rivaal" of "navolger" betekent. De naam Emiliano is van Italiaanse oorsprong en wordt veelal geassocieerd met de Italiaanse cultuur en geschiedenis.

Een jongensnaam, geen meisjesnaam

Emiliano is over het algemeen een jongensnaam en wordt minder vaak gebruikt als meisjesnaam. Hoewel sommige ouders ervoor kunnen kiezen om de naam aan hun dochter te geven, wordt het meestal geassocieerd met jongens.

Populariteit van de naam Emiliano in Nederland

In Nederland is de naam Emiliano redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut, stond de naam Emiliano in 2020 op de 77e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Ongeveer 201 jongens kregen deze naam dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Emiliano bestaat uit 8 letters en heeft 5 lettergrepen: e-mi-li-a-no.

Namen vergelijkbaar met Emiliano

Als je de naam Emiliano leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Emilio 2. Emil 3. Eduardo 4. Eliano 5. Emilian 6. Emilianus 7. Emiliano 8. Emilianos 9. Emilis 10. Emilianus Deze namen hebben vergelijkbare klanken of delen van de naam Emiliano, waardoor ze een goede optie kunnen zijn als alternatief.