De historie van de naam Emiliano

De naam Emiliano heeft een rijke historie en heeft zijn oorsprong in het Latijn. De naam is afgeleid van het Latijnse woord "aemulus", wat "rivaal" of "navolger" betekent. Emiliano was oorspronkelijk een familienaam die werd gegeven aan mensen die afstamden van de Romeinse keizer Aemilianus, die regeerde in de 3e eeuw na Christus.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Emiliano is een jongensnaam die wereldwijd wordt gebruikt. Hoewel de naam oorspronkelijk uit het Latijn komt en een mannelijke oorsprong heeft, zijn er ook gevallen bekend waarin de naam aan meisjes is gegeven. In sommige landen wordt Emiliano ook als een unisex naam beschouwd, wat betekent dat zowel jongens als meisjes deze naam kunnen dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Emiliano redelijk populair, maar niet extreem veel gebruikt. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 169 jongens die de naam Emiliano kregen. Hiermee staat de naam op de 119e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wordt Emiliano steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke, maar toch bekende naam voor hun zoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Emiliano bestaat uit 8 letters en heeft 5 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "eh-mee-lyah-no".

Namen die lijken op Emiliano

Als je de naam Emiliano mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die lijken op Emiliano: 1. Emilio 2. Emilian 3. Miliano 4. Emil 5. Emilianus 6. Emilis 7. Emilisio 8. Milian 9. Amiliano 10. Emillio Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.