De historie van de naam Jagger

De naam Jagger is een relatief moderne naam met een interessante achtergrond. Hoewel het oorspronkelijk geen veel voorkomende naam was, is het in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze naam heeft een unieke klank en een stoere uitstraling, waardoor het steeds vaker wordt gekozen als voornaam voor baby's.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jagger wordt meestal geassocieerd met een jongensnaam, maar het kan ook worden gebruikt als een unisex naam. Hoewel het oorspronkelijk vaker aan jongens werd gegeven, zijn er tegenwoordig ook meisjes die deze naam dragen. Het is een naam die kracht en individualiteit uitstraalt, ongeacht het geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Jagger niet erg vaak voor, maar de populariteit ervan groeit gestaag. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 67 baby's geboren met de naam Jagger. Hoewel het nog steeds een vrij zeldzame naam is, is het aantal geboortes met deze naam de afgelopen jaren toegenomen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jagger bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jagger

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jagger, zijn hier 10 alternatieven die je misschien leuk vindt: 1. Jaxon 2. Ryder 3. Maddox 4. Hunter 5. Axel 6. Zane 7. Knox 8. Ryder 9. Nash 10. Fox Deze namen hebben een vergelijkbare stoere en krachtige uitstraling als Jagger en kunnen een geweldige keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een unieke klank.

Conclusie

Jagger is een naam met een interessante historie en een stoere uitstraling. Hoewel het oorspronkelijk vaker als jongensnaam werd gebruikt, is het nu ook populair als unisex naam. In Nederland is de naam nog vrij zeldzaam, maar het aantal geboortes met deze naam neemt gestaag toe. Met 6 letters en 2 lettergrepen is het een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Als alternatieven voor Jagger kunnen namen zoals Jaxon, Ryder en Maddox worden overwogen.