De historie van de naam Jeremiah

De naam Jeremiah heeft een rijke historie die teruggaat tot het oude testament van de Bijbel. Het is een Hebreeuwse naam die oorspronkelijk "Yirmeyahu" werd geschreven, wat "God verhoogt" of "God zal verhogen" betekent. In de Bijbel is Jeremiah een belangrijke profeet die bekend staat om zijn boeken en profetieën.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam

Jeremiah is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het hangt af van de persoonlijke voorkeur van de ouders. In Nederland wordt de naam echter vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jeremiah redelijk populair, maar komt het niet zo vaak voor als sommige andere namen. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank is de naam Jeremiah in 2020 aan 54 jongens gegeven. Hiermee staat het op de 267e plaats in de lijst van meest gegeven jongensnamen van dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jeremiah bestaat uit 8 letters en heeft drie lettergrepen. Het wordt uitgesproken als je-ri-mi-ah.

Namen die lijken op Jeremiah

Als je de naam Jeremiah leuk vindt, maar op zoek bent naar een alternatief, zijn hier 10 namen die erop lijken: 1. Jeremy 2. Jeremiah 3. Jairus 4. Jedidiah 5. Jermaine 6. Jemuel 7. Jericho 8. Jeremias 9. Jeronimo 10. Jeremiad Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Jeremiah, maar toch iets unieks willen.