De historie van de naam Jeremy

De naam Jeremy is een variant van de naam Jeremiah, die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. De naam is afgeleid van het woord "yirmeyahu", wat "God verheft" betekent. Jeremiah was een profeet in het oude Israël en zijn naam is opgenomen in de Bijbel.

Een jongensnaam

Jeremy is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jeremy redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 58e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er 205 jongens met deze naam geboren. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het nog steeds een geliefde keuze voor veel ouders.

Aantal letters en lettergrepen

Jeremy bestaat uit zes letters en heeft drie lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "JE-re-mee".

Namen die lijken op Jeremy

Als je de naam Jeremy leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Jeremiah 2. James 3. Jesse 4. Jason 5. Joshua 6. Jeffrey 7. Justin 8. Jared 9. Jonathan 10. Jaden Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Jeremy en kunnen een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die op Jeremy lijkt.