De historie van de naam Jimmy

De naam Jimmy is een variant van de naam James, die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. James is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Ya'aqov", wat "hij die de hiel vasthoudt" betekent. In de Engelse taal heeft de naam James een rijke geschiedenis en wordt het al eeuwenlang gebruikt.

Een jongensnaam

Jimmy is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. Ouders kiezen vaak voor de naam Jimmy vanwege de vrolijke en jeugdige klank.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jimmy redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente statistieken uit 2020 waren er ongeveer 2.000 mannen en jongens met de naam Jimmy in Nederland. Hoewel het geen topnaam is, behoort het nog steeds tot de bekendere namen in het land.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jimmy bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Dit maakt het een kort en krachtig naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jimmy

Als je de naam Jimmy leuk vindt, maar misschien iets anders zoekt dat erop lijkt, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Jamie 2. Tommy 3. Timmy 4. Sammy 5. Jax 6. Ricky 7. Johnny 8. Bobby 9. Jimmy 10. Mikey Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Jimmy en kunnen dus dienen als alternatieve opties voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.