De betekenis en historie van de naam Jesaja

De naam Jesaja is afkomstig uit het Hebreeuws en heeft een rijke historie. In de Bijbel is Jesaja een belangrijke profeet die bekend staat om zijn profetieën en visioenen. De naam Jesaja betekent "Redding van de Heer" of "God is redding" en heeft daarmee een sterke spirituele betekenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jesaja wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gegeven. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam overwegend wordt geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jesaja niet heel erg populair, maar wordt wel regelmatig gebruikt. Sinds de jaren 80 heeft de naam een gestage groei doorgemaakt, maar het behoort nog steeds tot de minder vaak voorkomende namen. In 2020 werden er 21 jongens met de naam Jesaja geboren, waarmee het op de 526e plaats in de ranglijst van populaire jongensnamen stond.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jesaja bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen: Je-sa-ja.

Namen die lijken op Jesaja

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jesaja, zijn hier tien suggesties: 1. Elisa 2. Josiah 3. Isaya 4. Noach 5. Esaias 6. Jesper 7. Jethro 8. Silas 9. Joshua 10. Elijah Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je de naam Jesaja mooi vindt, maar op zoek bent naar iets uniekers.