De historie van de naam Jorn

De naam Jorn is afgeleid van het Scandinavische woord "Jǫrn", dat "beer" betekent. Het wordt voornamelijk gebruikt in Noorwegen en Denemarken, waar het een populaire jongensnaam is. De oorsprong van de naam dateert uit de Vikingtijd, waar het werd gebruikt om moed en kracht uit te drukken.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jorn is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een unisex naam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens vanwege de oorsprong en betekenis van de naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jorn redelijk bekend, maar niet extreem populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 3.000 mensen met de naam Jorn in Nederland. Het is dus een relatief zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jorn bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jorn

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jorn, zijn hier tien suggesties: 1. Bjorn 2. Sven 3. Thor 4. Finn 5. Lars 6. Jelle 7. Jornick 8. Joris 9. Jeroen 10. Jarno Deze namen hebben allemaal een Scandinavische of Germaanse oorsprong en hebben vergelijkbare klanken en betekenissen als Jorn.