De historie van de naam Julien

De naam Julien heeft een rijke historie die teruggaat tot de oude Romeinse tijd. Het is afgeleid van het Latijnse woord "Iulianus", wat verwijst naar de Romeinse geslachtsnaam Julius. Deze geslachtsnaam was op zijn beurt afgeleid van het woord "iulus", wat staat voor "donshaar" of "baard".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Julien is van oorsprong een jongensnaam, maar de laatste jaren wordt het ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het kan dus beschouwd worden als een unisex naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Julien redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 ongeveer 495 jongens en 48 meisjes die de naam Julien droegen. Hoewel het vaker voorkomt als jongensnaam, is het dus niet ongebruikelijk om het als meisjesnaam te zien.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Julien bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, dus het wordt uitgesproken als "ju-lien".

Namen die lijken op Julien

Als je de naam Julien mooi vindt, zijn er nog veel andere namen die je misschien ook leuk zult vinden. Hier zijn 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn met Julien: 1. Julian 2. Jules 3. Juul 4. Juliano 5. Julianne 6. Julia 7. Julienne 8. Juliette 9. Julianus 10. Juliana Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare sfeer als Julien en passen goed bij ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel klassiek als modern is.