De naam Karam: Een betekenisvolle keuze

De naam Karam is een intrigerende naam met een rijke geschiedenis en een betekenis die diepgang en positiviteit uitstraalt. In dit artikel gaan we dieper in op de herkomst en betekenis van de naam Karam, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Tot slot bieden we een lijstje van 10 namen die lijken op Karam.

Historie en betekenis

De naam Karam vindt zijn oorsprong in het Arabisch en heeft een betekenis die verwijst naar edelmoedigheid, vrijgevigheid en genade. Het is een naam die positieve waarden en karaktereigenschappen benadrukt.

Geslacht

Hoewel de naam Karam van origine een unisex naam is, wordt deze in de praktijk vaker gebruikt als jongensnaam. Het is echter belangrijk op te merken dat de keuze voor een naam altijd persoonlijk is en dat er geen strikte regels zijn betreffende het geslacht van degene die de naam draagt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Karam niet erg frequent voorkomend, maar wordt wel steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind. Hoewel de exacte aantallen variëren, wordt de naam Karam gemiddeld minder dan 10 keer per jaar gegeven.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Karam bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Karam

Als je de naam Karam waardeert, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, hebben we hier een lijstje van 10 namen die enigszins lijken op Karam: 1. Karim 2. Karama 3. Kareem 4. Karima 5. Kamran 6. Kameron 7. Karamat 8. Kamal 9. Karan 10. Kaira Deze namen delen gelijkaardige klanken of hebben vergelijkbare betekenissen, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die de naam Karam overwegen maar toch iets anders willen.

Een naam vol betekenis

Met zijn rijke geschiedenis en betekenisvolle karakter is de naam Karam een prachtige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die positieve waarden en eigenschappen benadrukt. Hoewel de naam niet wijdverspreid is in Nederland, draagt het unieke karakter bij aan zijn charme. Of je nu een jongen, meisje of unisex naam zoekt, Karam is een naam die indruk maakt en een blijvende impact kan hebben.