De naam Kaj: een historische achtergrond

De naam Kaj is een naam die zijn oorsprong vindt in Scandinavië. Het is een variatie op de naam Kai, die ook veel voorkomt in landen zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen. Kai is afgeleid van het Noorse woord "kjá", wat "strijden" betekent. Dit geeft de naam een stoere en krachtige betekenis.

Een jongensnaam, maar ook unisex

Kaj wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens als unisex naam gebruikt, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is een naam die zowel stoer als speels kan klinken, waardoor het voor beide geslachten aantrekkelijk is.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Kaj niet bijzonder vaak voor. Volgens de meest recente gegevens van het CBS waren er in 2020 slechts 45 jongens die de naam Kaj kregen. Dit maakt de naam redelijk zeldzaam en uniek. Desondanks kan dit juist aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet al te vaak voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kaj bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Door zijn korte lengte is het ook een naam die goed past bij langere achternamen.

Namen die lijken op Kaj

Als je de naam Kaj leuk vindt, maar misschien nog op zoek bent naar andere opties, zijn er verschillende namen die een vergelijkbare klank hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Kaj: 1. Kai 2. Kay 3. Kean 4. Cas 5. Daan 6. Finn 7. Jens 8. Jip 9. Niek 10. Sem Deze namen hebben allemaal een korte en krachtige uitstraling, vergelijkbaar met de naam Kaj. Ze zijn allemaal geschikt voor jongens, maar kunnen ook als unisex namen worden gebruikt.