De naam Kay: een geschiedenis

De naam Kay is een naam met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk komt de naam uit het Welsh, waar het de betekenis heeft van "vuur" of "juweel". In de middeleeuwen was de naam al populair in Engeland en in de Arthuriaanse legende was Kay de naam van een van de ridders van koning Arthur.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kay is een naam die zowel als jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam gebruikt kan worden. In Nederland wordt de naam echter vaker gegeven aan jongens dan aan meisjes. Het is een naam die zowel stoer als lieflijk kan klinken, afhankelijk van de persoon die de naam draagt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kay redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 97e plaats van meest gegeven jongensnamen. Ongeveer 372 jongens kregen vorig jaar de naam Kay. Het is dus een naam die regelmatig voorkomt, maar niet zo vaak als bijvoorbeeld Daan of Sem.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kay bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kay

Als je de naam Kay leuk vindt, maar nog op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die qua klank vergelijkbaar zijn: 1. Kai 2. Jay 3. Kayden 4. Kean 5. Koen 6. Fay 7. May 8. Jayden 9. Jayson 10. Kyran Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Kay, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong.

Conclusie

Kay is een naam met een interessante geschiedenis en kan zowel aan jongens als meisjes gegeven worden. In Nederland is de naam redelijk populair en heeft het een stoere en lieve klank. Met slechts drie letters en één lettergreep is het een eenvoudige naam om te spellen en uit te spreken. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Kay, zijn er genoeg opties om uit te kiezen.