De historie van de naam Keanu

De naam Keanu is van oorsprong een Hawaïaanse naam en heeft een interessante betekenis. In het Hawaïaans betekent Keanu "koele bries over de bergen". Deze naam is vooral bekend geworden door de bekende acteur Keanu Reeves, die zijn Hawaïaanse afkomst eer aan doet met zijn naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Keanu is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel de naam vooral geassocieerd wordt met jongens, zijn er ook gevallen waarin meisjes deze naam dragen. Het is dus een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt kan zijn.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Keanu niet heel vaak gebruikt, maar het komt zeker voor. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 in totaal 158 jongens en 42 meisjes die de naam Keanu droegen. Hoewel het geen hele hoge populariteit heeft, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Keanu bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is kee-AA-nuu.

Namen die lijken op Keanu

Als je de naam Keanu leuk vindt, maar iets vergelijkbaars zoekt, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Kenzo 2. Kiano 3. Kiyan 4. Kian 5. Kean 6. Kianu 7. Keoni 8. Keane 9. Keanan 10. Keagan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Keanu, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en herkomst.

Conclusie

Keanu is een naam met een rijke historie en een betekenis die verwijst naar de natuur. Het is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het in Nederland niet extreem populair is, zijn er zeker mensen die deze naam dragen. Met zijn vijf letters en twee lettergrepen heeft Keanu een mooie en krachtige klank. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.