De historie van de naam Keanu

De naam Keanu heeft een interessante historie en is afkomstig uit Hawaï. Het is een jongensnaam die in de Hawaïaanse taal "koele bries" of "koelte" betekent. Het is een naam die vaak wordt geassocieerd met de Hawaïaanse cultuur en de prachtige natuur van het eiland.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Keanu is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat het overwegend als een jongensnaam wordt gezien, vooral vanwege zijn oorsprong en betekenis in de Hawaïaanse cultuur.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Keanu redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in het jaar 2020 in totaal 87 jongens met de naam Keanu geboren. Hoewel het geen topnaam is, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en exotische naam voor hun zoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Keanu bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die toch een sterke en krachtige indruk maakt.

Namen die lijken op Keanu

Als je gecharmeerd bent van de naam Keanu, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Kenji 2. Keoni 3. Kean 4. Kane 5. Kian 6. Keane 7. Keenan 8. Keon 9. Keegan 10. Kellen Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen dienen als alternatief voor Keanu, mocht je op zoek zijn naar andere opties. Al met al is de naam Keanu een unieke en betekenisvolle keuze voor ouders die geïnspireerd zijn door de Hawaïaanse cultuur of op zoek zijn naar een exotische naam voor hun zoon. Het brengt een gevoel van koelte en frisheid met zich mee, waardoor het een bijzondere naam is om aan een kind te geven.