De naam Justus: een historische achtergrond

De naam Justus heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk afgeleid van het Latijnse woord 'iustus', wat rechtvaardig betekent, heeft de naam een betekenisvolle en positieve connotatie. Door de geschiedenis heen is de naam Justus gebruikt in verschillende culturen en talen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Justus wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook als unisex naam wordt gebruikt. Het hangt af van de culturele en regionale context waarin de naam wordt gebruikt. In Nederland wordt de naam voornamelijk geassocieerd met jongens, maar in andere landen kan het ook als meisjesnaam voorkomen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de populariteit van de naam Justus door de jaren heen enigszins fluctuerend geweest. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er in 2020 in totaal 92 jongens met de naam Justus geboren. Hoewel de naam niet behoort tot de meest populaire namen, heeft het nog steeds een stabiele aanwezigheid in de Nederlandse namenlijsten.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Justus bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Justus

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Justus, zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier is een lijst van 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn met Justus: 1. Julius 2. Justin 3. Joris 4. Jonas 5. Joost 6. Jasper 7. Jelle 8. Jesse 9. Jente 10. Job Deze namen delen verschillende kenmerken met Justus, zoals een vergelijkbaar aantal letters, een vergelijkbare klank of een vergelijkbare culturele achtergrond. Het kan een handige lijst zijn om inspiratie op te doen als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Justus.