De historie van de naam Justus

De naam Justus heeft een rijke historie die teruggaat tot de klassieke oudheid. Het is een Latijnse naam die is afgeleid van het woord "iustus", wat "rechtvaardig" of "eerlijk" betekent. De naam Justus werd vaak gegeven aan kinderen in Romeinse families die bekend stonden om hun rechtvaardigheid en integriteit.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Justus is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in de moderne tijd wordt het ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Dit geeft ouders meer keuzevrijheid bij het kiezen van een naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Justus een redelijk populaire naam. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 1.500 jongens en 800 meisjes met de naam Justus. Hoewel het niet tot de top 10 van populairste namen behoort, is het nog steeds een naam die regelmatig wordt gekozen door Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Justus bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor veel ouders.

Namen die lijken op Justus

Als je de naam Justus leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Julius 2. Justin 3. Jesse 4. Joris 5. Jurgen 6. Justine 7. Judith 8. Juliette 9. Jasmijn 10. Jurre