De naam Kaya: Een historische achtergrond

De naam Kaya heeft een rijke historie en wordt in diverse culturen en talen gebruikt. Oorspronkelijk komt de naam vooral voor in het Turks, waar het de betekenis heeft van "rots" of "rotsachtige plek". Deze betekenis verwijst naar kracht en stabiliteit, wat de naam zijn karakteristieke uitstraling geeft.

Geslacht: Unisex

Kaya is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is een naam die zowel stoerheid als zachtheid kan uitstralen, afhankelijk van de persoon die het draagt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kaya redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 2.500 mensen met de naam Kaya in Nederland. Deze populariteit is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, waardoor de naam steeds bekender wordt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kaya bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Kaya

Als je gecharmeerd bent van de naam Kaya, zijn er nog tal van andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier volgen tien suggesties die je misschien ook leuk vindt: 1. Kayla 2. Kian 3. Kai 4. Maya 5. Isla 6. Kyra 7. Lana 8. Naya 9. Yara 10. Lena Deze namen hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken en betekenissen, maar kunnen een vergelijkbare uitstraling hebben als de naam Kaya. Kortom, Kaya is een historische naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Het is een naam die kracht en stabiliteit uitstraalt, terwijl het tegelijkertijd ook een zachte en toegankelijke klank heeft. Met zijn vier letters en twee lettergrepen is Kaya een eenvoudige maar toch opvallende naam. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, biedt het lijstje van tien suggesties een aantal leuke alternatieven om uit te kiezen.