De naam Kaya: Een rijke historie en betekenisvolle oorsprong

De naam Kaya is een unisex naam die zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. Deze naam heeft een rijke historie en een betekenisvolle oorsprong.

Oorsprong en betekenis

De naam Kaya heeft verschillende oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en het land waarin deze wordt gebruikt. In het Turks betekent Kaya "rots" of "steen", terwijl het in het Hindi "puur" of "helder" betekent. Ook in het Japans wordt de naam Kaya gebruikt, waar het "yew tree" betekent, wat verwijst naar een specifieke boomsoort.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kaya is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden. Het heeft geen specifieke genderassociatie, waardoor het een populaire keuze is voor ouders die een genderneutrale naam zoeken voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kaya redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Het staat op de 140e plaats van meest gebruikte namen in Nederland. Hoewel het geen topnaam is, wordt Kaya regelmatig gekozen als naam voor pasgeborenen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kaya bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kaya

Als je de naam Kaya mooi vindt, maar toch op zoek bent naar iets anders, zijn er tal van andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kaya: 1. Maya 2. Kyra 3. Kayla 4. Kai 5. Kayden 6. Kian 7. Kaia 8. Kiera 9. Kyla 10. Kianya Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis en kunnen dienen als alternatief voor de naam Kaya. Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een naam die bij jou en je kind past, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken. Kortom, de naam Kaya heeft een interessante historie en betekenis, is zowel een jongensnaam als meisjesnaam en wordt redelijk vaak gebruikt in Nederland. Met zijn vier letters en twee lettergrepen is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Kaya, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.