De historie van de naam Kayden

De naam Kayden is een relatief moderne naam en heeft geen historische betekenis. Het is een naam die vooral in de afgelopen decennia populair is geworden. Hoewel de oorsprong van de naam niet precies bekend is, wordt aangenomen dat het een variant is van de naam Caden, die oorspronkelijk uit het Keltisch komt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kayden kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het wordt echter vaker gebruikt als jongensnaam. In sommige gevallen wordt het ook als een unisex naam beschouwd, omdat het geen specifieke associaties heeft met een bepaald geslacht. Dit maakt het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een moderne en genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kayden redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 100 jongens en 25 meisjes met de naam Kayden geboren. Hoewel dit aantal relatief laag is in vergelijking met andere populaire namen, is er wel een stijgende trend te zien in het gebruik van deze naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kayden bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is meestal als 'KAY-den', waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt. Het is een eenvoudig te onthouden en uit te spreken naam, wat waarschijnlijk bijdraagt aan de populariteit ervan.

Namen die lijken op Kayden

Als je de naam Kayden leuk vindt, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, zijn hier enkele namen die een vergelijkbare klank of stijl hebben: 1. Jayden 2. Hayden 3. Kaiden 4. Aiden 5. Brayden 6. Caden 7. Zayden 8. Jaden 9. Kayson 10. Raiden Deze namen delen vergelijkbare kenmerken met Kayden, zoals het gebruik van dezelfde letters of een vergelijkbare klank. Ze kunnen goede inspiratiebronnen zijn als je op zoek bent naar een naam die op Kayden lijkt, maar net iets anders is.