De historie van de naam Keano

De naam Keano is een relatief moderne naam die afkomstig is uit het Engels. Hoewel de precieze oorsprong niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat de naam een variant is van de Ierse naam Cian, wat "oude" of "eeuwig" betekent. Door de jaren heen heeft de naam Keano wereldwijd aan populariteit gewonnen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Keano is voornamelijk bekend als een jongensnaam. Het wordt echter ook wel gebruikt als meisjesnaam, maar in veel mindere mate. De meeste mensen associëren de naam echter met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Keano de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Hoewel het geen zeer veelvoorkomende naam is, wordt hij toch regelmatig gekozen door ouders. Volgens de Nederlandse Voornamenbank stond de naam Keano in 2020 op de 121e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er 178 baby's geboren die de naam Keano kregen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Keano bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Keano

Als je op zoek bent naar alternatieven voor de naam Keano, zijn hier enkele suggesties: 1. Kian 2. Keane 3. Kenzo 4. Kiano 5. Kean 6. Kayden 7. Kyano 8. Keon 9. Keyan 10. Kael Deze namen hebben dezelfde klank of een vergelijkbare spelling als Keano, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.