De historie van de naam Keano

De naam Keano is van oorsprong een Ierse variant van de naam Keane, wat "slim" of "intelligent" betekent. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in Ierland en Schotland. Hoewel de naam oorspronkelijk Iers is, heeft hij in de afgelopen jaren ook populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, waaronder Nederland.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Keano is van origine een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het over het algemeen vaker wordt geassocieerd met jongens, is het niet ongebruikelijk om meisjes met deze naam te vinden. Het is een moderne naam die steeds meer ouders aanspreekt vanwege zijn unieke en krachtige klank.

Populariteit in Nederland

Hoewel Keano geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wordt hij wel steeds vaker gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 500 jongens en 50 meisjes in Nederland met de naam Keano. Hoewel dit aantal relatief laag is in vergelijking met andere populaire namen, is Keano aan een gestage opmars bezig.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Keano bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Dit maakt het een praktische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een korte en krachtige naam voor hun kind.

Namen die lijken op Keano

Als je de naam Keano leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende andere namen die je zou kunnen overwegen. Hier zijn 10 namen die lijken op Keano: 1. Kian 2. Keegan 3. Kellan 4. Kenzo 5. Kiyan 6. Kyran 7. Keon 8. Kaelan 9. Keiran 10. Kellan Deze namen delen de stoere en moderne uitstraling van Keano en kunnen een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Met zijn rijke historie en groeiende populariteit is de naam Keano een interessante keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind. Met zijn korte en krachtige klank, is Keano een naam die zowel jongens als meisjes met trots kunnen dragen.