De naam Kiyan: een historisch perspectief

De naam Kiyan is een fascinerende naam met een rijke historie. Hoewel de exacte oorsprong van de naam moeilijk te achterhalen is, heeft het verschillende betekenissen en culturele associaties.

Een unisex naam met betekenis

Kiyan is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongens- als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is een naam die steeds populairder wordt en een gevoel van kracht en schoonheid uitstraalt.

Populariteit in Nederland

Hoewel Kiyan geen alom bekende naam is in Nederland, wordt het wel steeds vaker gekozen door ouders. Volgens de laatste gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau uit 2020, was de naam Kiyan in dat jaar 83 keer gegeven aan pasgeborenen. Hoewel dit misschien niet een van de meest voorkomende namen is, heeft het zeker aan populariteit gewonnen en wordt het steeds bekender in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kiyan bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk te onthouden en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Kiyan

Als je de naam Kiyan mooi vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kiyan: 1. Kian 2. Kayan 3. Kyran 4. Milan 5. Liam 6. Ryan 7. Kenan 8. Kylian 9. Jayden 10. Yannick Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Kiyan, maar toch net iets anders is. Kortom, de naam Kiyan is een unisex naam met een rijke geschiedenis en betekenissen. Hoewel het niet de meest voorkomende naam is in Nederland, wint het wel aan populariteit. Met zijn vier letters en twee lettergrepen is het een korte en krachtige naam die zeker indruk maakt.