De historie van de naam Kane

De naam Kane heeft een interessante historie en heeft verschillende betekenissen in verschillende culturen. De oorsprong van de naam kan worden teruggevoerd naar verschillende landen, zoals Ierland, Schotland, Japan en Hawaï. In het Iers en Schots is Kane afgeleid van de naam Cathán, wat "klein krijger" betekent. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een achternaam, maar is in de loop der tijd ook als voornaam gaan dienen. In Japan is Kane een meisjesnaam en betekent het "goud". In Hawaï is Kane een unisex naam en betekent het "man" of "mannelijk".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kane wordt meestal geassocieerd met een jongensnaam, vooral in Ierland en Schotland. Het wordt echter ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam, met name in Japan. In Hawaï wordt het beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kane niet bijzonder populair, maar wordt wel regelmatig gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Kane in 2020 op plek 218 van de meest gekozen jongensnamen. Er werden dat jaar 63 jongens met de naam Kane geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kane bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kane

Als je de naam Kane leuk vindt, maar op zoek bent naar een alternatief, zijn hier tien namen die erop lijken: 1. Kian 2. Kayne 3. Kean 4. Caine 5. Kaneel 6. Koen 7. Kade 8. Dane 9. Jaden 10. Kaneo Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Kane. Kortom, de naam Kane heeft een rijke historie en kan zowel een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam zijn, afhankelijk van de cultuur. Hoewel het niet extreem populair is in Nederland, wordt het nog regelmatig gebruikt. Met vier letters en één lettergreep is het een eenvoudige en krachtige naam. Als alternatieven, kun je kijken naar namen zoals Kian, Kayne, of Kean.