Kenji: een naam met een rijke historie

Kenji is een naam met een rijke historie en een betekenis die teruggaat naar het oude Japan. Het is een naam die vaak geassocieerd wordt met kracht, moed en wijsheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de historie van de naam Kenji, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Daarnaast zullen we ook een lijstje geven van 10 namen die lijken op de naam Kenji.

De historie van de naam Kenji

De naam Kenji vindt zijn oorsprong in Japan en heeft een lange geschiedenis. Het is een samengestelde naam bestaande uit de Japanse woorden 'ken', wat 'wijsheid' betekent, en 'ji', wat 'tweede zoon' betekent. In Japanse traditie werd deze naam vaak gegeven aan de tweede zoon van een familie, in de hoop dat hij wijs en succesvol zou worden.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kenji wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een unisex naam kan worden gebruikt. Het kan echter verwarrend zijn om Kenji als meisjesnaam te gebruiken, omdat het traditioneel gezien voornamelijk aan jongens wordt gegeven.

Populariteit van de naam Kenji in Nederland

Hoewel de naam Kenji een lange geschiedenis en betekenis heeft, is het gebruik ervan in Nederland relatief beperkt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 78 jongens met de naam Kenji geboren. Hiermee staat de naam op de 316e plaats in de lijst van populaire jongensnamen.

Letters en lettergrepen

Kenji bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "ken-jee" in het Nederlands.

Namen die lijken op Kenji

Als je de naam Kenji leuk vindt, maar op zoek bent naar andere namen met een vergelijkbare klank of betekenis, hebben we hier een lijstje van 10 namen voor je: 1. Kenzo 2. Kai 3. Kian 4. Keanu 5. Kenan 6. Kenan 7. Kenrick 8. Kenzo 9. Kenyon 10. Kendrick Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen allemaal een vergelijkbare klank met Kenji.

Conclusie

Kenji is een naam met een rijke historie en betekenis. Hoewel het traditioneel gezien een jongensnaam is, kan het in sommige gevallen ook als unisex naam worden gebruikt. In Nederland wordt de naam niet vaak gebruikt, maar het heeft zeker een unieke en krachtige klank. Als je op zoek bent naar andere namen met een vergelijkbare klank of betekenis, kan je inspiratie halen uit namen zoals Kenzo, Kai en Kian.