De historie van de naam Juliën

De naam Juliën heeft een interessante historie die teruggaat tot de oudheid. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Iulianus, wat weer is afgeleid van de naam Julius. Dit was een veelvoorkomende familienaam in het Romeinse Rijk. Julius is op zijn beurt weer afgeleid van het Latijnse woord "iulus", wat jong of jeugdig betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Juliën is oorspronkelijk een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt de naam ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Juliën redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 2.000 mensen met de naam Juliën in Nederland. De populariteit van de naam schommelt de laatste jaren een beetje, maar over het algemeen blijft het redelijk constant.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Juliën bestaat uit zes letters en heeft twee lettergrepen. Het is een kort en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Juliën

Als je de naam Juliën leuk vindt, maar op zoek bent naar andere namen die erop lijken, zijn hier tien suggesties: 1. Julian 2. Julien 3. Jules 4. Julia 5. Juliette 6. Juliana 7. Julianne 8. Julienne 9. Julianus 10. Julisa Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Juliën, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.