De historie van de naam Juliën

De naam Juliën is afgeleid van de Latijnse naam Julius. Julius was een veelvoorkomende voornaam in het oude Rome en is vernoemd naar de Julische familie, een bekende Romeinse adellijke familie. De naam Julius heeft een historische betekenis en was ook de naam van de beroemde Romeinse keizer Julius Caesar.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Juliën wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Hoewel de naam in sommige culturen ook aan meisjes kan worden gegeven, is het voornamelijk populair als jongensnaam.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Juliën redelijk vaak gebruikt, maar het is geen zeer populaire naam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 47 jongens die de naam Juliën kregen. Hoewel het geen topnaam is, blijft Juliën een keuze die ouders aantrekkelijk vinden vanwege zijn unieke en elegante klank.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Juliën bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen: Ju-li-ën.

Namen die lijken op Juliën

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Juliën, zijn hier tien suggesties: 1. Julian 2. Julien 3. Jules 4. Julius 5. Julianne 6. Julia 7. Juliette 8. Juliana 9. Juliano 10. Juline Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Juliën, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je de naam Juliën leuk vindt maar iets anders zoekt.