De historie van de naam Jayson

De naam Jayson is een variant van de naam Jason, die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. Jason was een held in de Griekse mythologie en de leider van de Argonauten, een groep avonturiers die op zoek waren naar het Gulden Vlies. De naam Jason betekent "genezer" of "helend", afgeleid van het Griekse woord "iasthai".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jayson is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook als unisex naam kan worden gebruikt. Het is niet gebruikelijk als meisjesnaam, maar sommige ouders kiezen ervoor om hun dochters Jayson te noemen vanwege de klank of betekenis van de naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jayson redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Jayson op de 102e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in 2020. Er werden dat jaar 168 jongens met de naam Jayson geboren. Over het algemeen schommelt de populariteit van de naam Jayson de afgelopen jaren tussen de 100e en 200e plaats.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jayson bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk "Jay".

Vergelijkbare namen

Als je de naam Jayson mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende vergelijkbare namen om uit te kiezen. Hier zijn 10 namen die lijken op Jayson: 1. Jason 2. Mason 3. Jayden 4. Grayson 5. Jackson 6. Tyson 7. Jaxon 8. Dawson 9. Brayson 10. Payton Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Jayson, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een soortgelijke naam. Met zijn Griekse oorsprong en betekenis van "genezer" of "helend", heeft de naam Jayson een rijke historie en blijft het een populaire keuze onder ouders in Nederland. Met zijn zes letters en twee lettergrepen is het een compacte naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.