De historie van de naam Jaylen

De naam Jaylen heeft een interessante historie die teruggaat tot de jaren 90. Hoewel de exacte oorsprong niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat de naam is ontstaan in de Verenigde Staten. Jaylen is waarschijnlijk een moderne variant van de naam Jalen, die op zijn beurt is afgeleid van de naam Jaylon. De naam Jaylen is dus een relatief nieuwe naam, maar heeft in korte tijd aan populariteit gewonnen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jaylen wordt over het algemeen beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat de naam zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker aan jongens wordt gegeven dan aan meisjes. Ondanks deze voorkeur komt het nog steeds regelmatig voor dat meisjes de naam Jaylen dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Jaylen steeds bekender en populairder. Hoewel het nog niet tot de top 100 van populairste namen behoort, is de naam gestaag in populariteit gestegen in de afgelopen jaren. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd de naam Jaylen in 2020 aan 146 jongens en 50 meisjes gegeven. Het is dus een naam die steeds vaker voorkomt, maar nog steeds relatief uniek is.

Aantal letters en lettergrepen

Jaylen is een naam met vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als 'JAY-lun' of 'JAY-len'. Het heeft een vloeiende en melodieuze klank, wat bijdraagt aan de populariteit van de naam.

Namen die lijken op Jaylen

Als je de naam Jaylen leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er nog tal van andere namen waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een lijstje van 10 namen die lijken op Jaylen: 1. Jayden 2. Jaden 3. Jayce 4. Jaxon 5. Jaelen 6. Kaylen 7. Jalen 8. Jaycee 9. Jayla 10. Jaylyn Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Jaylen, wat ze goede alternatieven maakt als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.