De naam Jayce: een historische achtergrond

De naam Jayce is een naam met een rijke historie en heeft zijn oorsprong in verschillende culturen. Oorspronkelijk is het een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam of zelfs als unisex naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Jayce traditioneel gezien een jongensnaam is, wordt het steeds populairder als meisjesnaam. Dit komt onder andere door de opkomst van unisex namen in de afgelopen jaren. De naam Jayce wordt gekenmerkt door zijn stoere en moderne uitstraling, waardoor het zowel voor jongens als meisjes aantrekkelijk is.

Populariteit van de naam Jayce in Nederland

In Nederland wordt de naam Jayce steeds vaker gebruikt, maar het is nog geen hele bekende naam. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er in 2020 in totaal 79 jongens en 22 meisjes met de naam Jayce geboren. Hoewel het geen top 10 naam is, is de populariteit van Jayce gestaag aan het groeien.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jayce bestaat uit 5 letters en heeft 1 lettergreep. Deze korte en krachtige naam maakt het gemakkelijk uit te spreken en te schrijven.

Namen die lijken op Jayce

Als je de naam Jayce leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank en stijl lijken op Jayce: 1. Jace 2. Jason 3. Jaxon 4. Jayden 5. Jase 6. Jax 7. Jake 8. James 9. Jasper 10. Jay Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare moderne uitstraling en zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Conclusie

Jayce is een naam met een interessante historie en wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam. Hoewel het nog niet een van de meest populaire namen is in Nederland, groeit de populariteit gestaag. Met 5 letters en 1 lettergreep is Jayce een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jayce, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.