De historie van de naam Kobe

De naam Kobe is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jakob, wat "hij die de hiel vasthoudt" betekent. Het is een naam die al eeuwenlang voorkomt in verschillende culturen en talen over de hele wereld.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kobe wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Kobe vaker voorkomt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kobe redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 99 jongens die de naam Kobe kregen bij hun geboorte. Het is dus een naam die regelmatig wordt gekozen, maar niet tot de topnamen behoort.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kobe bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kobe

KoenJob – Kobe – JurreRuben – Boaz – NoahMilanLeviFinn Dit zijn enkele namen die qua klank en spelling vergelijkbaar zijn met Kobe. Ze hebben een vergelijkbare stijl en kunnen daarom als alternatief worden overwogen.