De historie van de naam Kobus

De naam Kobus is een traditionele Nederlandse naam met een rijke geschiedenis. De oorsprong van de naam is te herleiden naar het Latijnse woord "Jacobus", wat "hij die de hiel vasthoudt" of "hij die volgt" betekent. Jacobus is weer afgeleid van de Hebreeuwse naam "Yaakov", die verwijst naar de aartsvader Jacob uit de bijbel.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kobus is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. Het is een naam die traditioneel gebruikt wordt in Nederland, maar ook in andere Europese landen.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Kobus niet zo vaak voorkomt als sommige populaire namen, wordt hij nog steeds regelmatig gebruikt in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 in totaal 245 jongens en 18 meisjes die de naam Kobus kregen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het nog steeds een bepaalde charme en uniekheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kobus bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Kobus

Als je de naam Kobus leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank of stijl hebben: 1. Jacob 2. Koen 3. Tobias 4. Job 5. Jasper 6. Boaz 7. Tobias 8. Luc 9. Ruben 10. Boris Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar Nederlands karakter en kunnen een alternatief zijn als je de naam Kobus overweegt maar nog twijfelt.