De historie van de naam Levay

De naam Levay heeft een interessante historie. Het is een variant van de Hongaarse naam Levente, die oorspronkelijk uit het Turks komt. De naam betekent "jong, jeugdig" en wordt vaak geassocieerd met energie en vitaliteit. In Hongarije is Levente een veelvoorkomende naam, maar de variant Levay is minder bekend.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Levay is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is dus een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is, waardoor het als unisex naam kan worden beschouwd.

Gebruik in Nederland

Hoewel Levay geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wordt deze wel af en toe gebruikt. Het aantal mensen met de naam Levay is echter beperkt. In de afgelopen jaren zijn er gemiddeld minder dan vijf kinderen per jaar met deze naam geregistreerd.

Aantal letters en lettergrepen

Levay telt in totaal vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "Le-vay", waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt.

Namen die lijken op Levay

Als je de naam Levay leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Levi 2. Léon 3. Lenny 4. Lennard 5. Levin 6. Levon 7. Lev 8. Lieve 9. Lieveke 10. Léa Deze namen hebben een vergelijkbare klank of betekenis als Levay en kunnen als alternatief dienen voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam. Kortom, Levay is een unisex naam met Hongaarse oorsprong. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, kan het nog steeds een unieke en betekenisvolle keuze zijn. Als je de naam Levay leuk vindt, maar op zoek bent naar variatie, zijn er verschillende vergelijkbare namen om uit te kiezen.