De historie van de naam Loek

De naam Loek is van oorsprong een Nederlandse naam. Het is een verkorte vorm van de naam Lodewijk, die een Germaanse oorsprong heeft. Lodewijk betekent "beroemde strijder" en was een veelvoorkomende naam onder de Frankische en Merovingische koningen in de Middeleeuwen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Loek is voornamelijk een jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam gebruikt worden. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. De naam is kort en krachtig, waardoor het zowel stoer als schattig kan klinken, afhankelijk van de persoon die het draagt.

Populariteit in Nederland

De naam Loek is niet bijzonder populair in Nederland. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd de naam in 2020 slechts 73 keer gegeven aan pasgeboren baby's. Dit plaatst Loek op de 494e positie van meest gekozen namen in dat jaar. Het is dus een vrij zeldzame naam, wat het juist uniek maakt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Loek bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en bondige naam die makkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Loek

Als je de naam Loek leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Luuk 2. Joep 3. Bram 4. Finn 5. Jens 6. Mees 7. Daan 8. Milan 9. Sem 10. Ties Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid en stijl als Loek, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.