De historie van de naam Lowie

De naam Lowie is een voornaam die zijn oorsprong vindt in Nederland en België. Het is een variant van de naam Lodewijk, die afgeleid is van de Germaanse naam Hludwig. Deze naam bestaat uit de elementen "hlud", wat "beroemd" betekent, en "wig", wat "strijd" betekent. Hierdoor kan de naam Lowie worden geïnterpreteerd als "beroemde strijder" of "beroemde heerser".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lowie is van oudsher voornamelijk een jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als meisjesnaam of als unisex naam. Dit komt doordat er tegenwoordig steeds meer ouders zijn die kiezen voor genderneutrale namen voor hun kinderen. Hierdoor kan Lowie dus zowel aan jongens als meisjes worden gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lowie niet bijzonder populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 8 jongens met deze naam geboren. Hiermee staat de naam Lowie op de 1.680e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lowie bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "LOO-wie".

Namen die lijken op Lowie

Als je de naam Lowie mooi vindt, maar op zoek bent naar een alternatief, zijn er verschillende namen die erop lijken. Hieronder volgt een lijstje van 10 namen die qua klank enigszins vergelijkbaar zijn: 1. Louie 2. Louis 3. Loek 4. Loet 5. Lowieke 6. Lowijs 7. Loïs 8. Loes 9. Luuk 10. Lucas Deze namen hebben een vergelijkbare klank of hebben dezelfde oorsprong als de naam Lowie.